PL
PLN
Jesteś tutaj: Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Administrowanie danymi osobowymi


1) Administratorem danych osobowych Użytkowników, zebranych w związku z korzystaniem przez Użytkownika z Serwisu, jest spółka

KOMINUS POLSKA SP. Z O.O.

Łężkowice 112, 32-015 Kłaj

KRS: 0000388949

 zwana dalej Administratorem.


2) Dane osobowe Użytkowników przetwarzane są przez Administratora w celu realizacji usług świadczonych za pośrednictwem Serwisu, w celu dochodzenia praw
przysługujących Administratorowi, a także po wyrażeniu na to uprzedniej zgody, w celu przesyłania Użytkownikom informacji o charakterze handlowym.


3) Dane osobowe Użytkowników przez czas niezbędny do realizacji usług świadczonych przez Administratora za pośrednictwem Serwisu, a także przez okres kolejnych pełnych pięciu następujących po roku, w którym usługi były świadczone.


4) W odniesieniu do danych osobowych Użytkownika decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.


5) Dane osobowe Użytkowników Serwisu są lub mogą być przekazywane innym osobom, przy pomocy których Administrator świadczy usługi dostępne poprzez Serwis, takim jak firma informatyczna, hostingodawca, firma świadcząca usługi serwisu oprogramowania, firma księgowa, firma kurierska/spedycyjna, operator pocztowy.


6) Użytkownik ma prawo dostępu do danych osobowych przetwarzanych za pomocą Serwisu, prawo żądania ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia tych danych, a w uzasadnionych przypadkach prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. W przypadku, gdy przetwarzania danych osobowych użytkownika odbywa się na podstawie udzielonej przez niego zgody, użytkownik ma prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie danych oraz prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych.


7) Użytkownikowi w uzasadnionych przypadkach przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego dotyczącej nieprawidłowości w procesie przetwarzania
jego danych osobowych, tj. do Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Nasz adres

Łężkowice 112 32-015 Kłaj

Napisz do nas

sklep@kominus.com.pl

Zadzwoń do nas

12 284 27 73